lauantai 19. lokakuuta 2013

Budjetti

Yksi kappale budjettia, por favor!Kaaviossa näkyy sellaiset laskut ja kulut, jotka tulevat säännöllisesti mutta eivät kuukausittain. Kuukausittaiset laskut jätin tästä laskelmasta pois sillä ne tulevat ja menevät, eikä niitä tarvitse samalla tavoin laskelmoida. Tällaisia ovat esimerkiksi sähkö- ja puhelinlasku ja velanhoito.

Vuositason luvut on pyöristetty ylöspäin. Lisäksi olen laittanut niihin hinnannousuista johtuvaa puskuria. Hah, kerrankin olin nopeampi kuin laskuttajat, jotka lähettävät (liian usein) täytesanoista koostuvia kirjeitä joiden perimmäinen sanoma on "nostamme hintoja x prosenttia uuden vuoden kunniaksi".

Varmasti listasta puuttuu jotakin olennaista, mutta äkkiähän taulukon päivittää. Kertokaahan jos joku puuttuu. Tällä kuitenkin lähdetään toteuttamaan talousflown optimointia.

EDIT:
Tainan kommentin myötä kuukausittaiseen summaan tuli reilu 18 euroa lisää. Ammattiliiton olen jo aiemmin tänä vuonna päättänyt vaihtaa yleiseen työttömyyskassaan, pääasiassa liian suurelta tuntuvien liiton maksujen vuoksi. YTK nosti jäsenmaksuaan viimeksi monta vuotta sitten, silloin kertanosto oli aika suuri, 67€ --> 99€. Laitoin tuon ysiysin tulevallekin vuodelle, vaikka voi olla että maksu nousee nyt. Sitten sorvataan budjettia. Toisaalta tuo lehtitilausten 120€ taitaa olla liioiteltua eli kompensoi muita menoja. Tällä hetkellä tulee Aku Ankka lapselle (viimeisiä numeroita mennään tarjousjaksoa) ja Tieteen Kuvalehden Historia itselle. Laatulehtiä molemmat, kestävät lukukertoja useammankin vessareissun, heh...

6 kommenttia:

 1. Liiton maksut? Teet keikkaduuneja sinäkin, siispä maksatko liittoon/työttömyyskassaan itse vai meneekö palkasta? Onko lehtitilauksia, lemmikkejä? Aika kattavalta kyllä näyttää! :) Well done!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiton maksut menevät automaattisesti pääduunin palkasta. Keikkatöistä ei ole käynyt edes mielessä liiton maksut... Ensi vuonna tosin vaihdan YTK:n listoille, en koe hyötyväni liitosta mitenkään. Lisäänkin tuon YTK:n maksun budjettiin.
   Lehtitilaukset mitä teen, otan määräaikaisina ja maksan kerralla. Tietenkin voisin sillekin oman osionsa merkitä, ajatellen että joku lehti aina välillä tulee. No pets :)

   Poista
  2. Kotivakuutus on mielestäni korkea. Olisiko siinä kilpailutuksen paikka?

   Poista
  3. Kyllä. Kerran-kaksi vuodessa olen katsonut mitä muut yhtiöt tarjoavat, ja hinta ei laske niin paljon että kannattaisi vaihtaa. Olen laskenut yhtälöön mukaan S-Bonuksen, joka tavallaan alentaa vakuutusmaksuja. Keväällä Ifin yhteistyö loppuu S-ryhmän kanssa, ja silloin on hyvä hetki katsoa järjestelyt uudelleen.

   Poista
 2. Vuoden olen myöhässä, mutta olet varmasti tutustunut tähän artikkeliin? http://saituri.org/tienaus/tyottomyyskassoja-kilpailuttamassa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon työttömyyskassan kanssa muuten kävi niin että minun piti vaihtaa YTK:hon mutta ensin odotin jos olisin saanut apurahan liiton kautta. Sitten koko juttu unohtui ja tässä kohtaa ei kannatakaan enää tämän vuoden kassamaksuja maksella. Ensi vuoden alussa muutos liiton kassasta YTK:hon tulee kyllä tapahtumaan.

   Poista

Kiitos kommentista! Bottispämmäyksen vuoksi muutin asetuksia niin että vähän täytyy nähdä vaivaa kommentoidakseen.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...