perjantai 28. maaliskuuta 2014

Paljonko maksat opintolainaa?

Tämä aloittaa juttusarjan hakusanoista joilla blogiin on tultu. Ajatus on se että ihmiset etsivät tietoa ja monesti päätyvät kummallisten reittien kautta johonkin, tässä tapauksessa blogiini. Jos "vastaan" noihin hakuihin, ehkä jatkossa joku muu löytää tiedon tai toisen ihmisen (minun) kokemuksen näppärämmin.


Kuinka paljon maksat opintolainaa? Hyvä kysymys. Monelle se taitaa olla sellainen kuukausittainen menoerä jota ei juuri huomioida. Ainakin minulle näin on ollut.


Maksan opintolainaa kuukaudessa noin 47€, sentit päälle. Tosi pieni summa. Olen aiemmin tästä kirjoittanut että olisin pariin otteeseen jo ollut halukas nostamaan kuukauslyhennystä mutta tähän ei kuitenkaan ole päädytty.

Mitä tuolla 47€:lla sitten saavuttaa? Omat numeroni näet kuvasta, käydään niitä läpi myös näin:

Opintolainaa ollut aikoinaan yhteensä 7029,45€ (kun lainapääomaan on aluksi lisätty korot).
Listauksien alussa 5393,78€ jäljellä. Tilanne ollut ennen huhtikuun (2013) lyhennystä.

Nyt maaliskuun lyhennyksen jälkeen eli vuoden maksettuani laina on lyhentynyt 468,57€. Tämän lisäksi korkoihin on mennyt noin 95€.


Maksan siis opintolainaa tuolla etanatahdilla, 47,15€ kuukaudessa. Vielä. Muistelen että kaverini joka on maksanut oman opintolainansa pois hoiti sitä myös tuolla 50€/kk -tahdilla.

Toistaminen on mukavaa. Jos olet uusi lukija niin silloin et vielä tiedäkään että maksettuani kulutusluotot siirryn tämän lainan pariin, aion maksaa sen nopeammin pois. Tälle vuodelle asetin opintolainaan vaatimattoman tavoitteen; maksan yhden ylimääräisen lyhennyksen niin että vuoden kokonaislyhennys ylittää 500€. Ensi vuodesta eteenpäin maksan rivakammin.

Lainan, minkä tahansa lainan maksuajan saa puolitettu helpolla tavalla. Maksaessaan ylimääräistä lyhennystä kuukausilyhennysosuuden verran supistaa laina-ajasta aina yhden kuukauden pois. Koroilla on oma vaikutuksensa mutta niitä ei tähän tarvitse laskea.
Jos siis maksan kuukaudessa 47€ josta lyhennysosuus on 40€ voin laskea että maksamalla 87€ puolitan laina-aikaa. Nyt kirjoitushetkellä kuukausieriä on jäljellä 114. Jos maksaisin ensi kuussa tuon 87€, olisi eriä jäljellä 112. Jälleen jos toukokuussa maksaisin saman 87€, eriä olisi jäljellä 110. Jokainen lyhennys vie yhden kuukauden tästä hetkestä ja lisälyhennys sieltä lopusta.
Tämä on se lähtökohta miten alan toimimaan opintolainan kanssa, pienennän laina-aikaa lopusta käsin samalla kun maksan tämän hetken lyhennyksiä.
 
Kuinkas paljon te maksatte kuukaudessa opintolainaa?

EDIT: Tämä postaus joutui rankan spämmäyksen kohteeksi ja jouduin poistamaan tämän julkaisun kommentoinnin käytöstä. Lisäksi asetin googletunnuksilla kommentoinnin päälle sillä bottiviestit alkoivat täyttää enenevissä määrin sekä viestikentät että sähköpostin.

Lue myös:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...